Auktioner Skulpturer & Konsthantverk L'Arrotino (Blade-sharpener), skulptur i sten, 1800/1900-tal

Bilder L'Arrotino (Blade-sharpener), skulptur i sten, 1800/1900-tal

Tillbaka till annonsen
Tillbaka till annonsen
L'Arrotino (Blade-sharpener), skulptur i sten, 1800/1900-tal

Högsta bud

SEK

Värdering: - SEK

Beskrivning

Arrotino (italienska - "Blade-Sharpener" ), eller tidigare Skythian , som tros vara en figur från en grupp som representerar Marsyas Flaying är en hellenistisk-romersk skulptur ( Pergamene-skolan ) av en man som hukar för att slipa en kniv på ett bryne.

Skulpturen grävdes troligen ut i början av sextonde århundradet, eftersom den är igenkännbar i en inventering som gjordes efter Agostino Chigis död 1520 av hans villa i Trastevere , som skulle bli Villa Farnesina . Senare utgjorde skulpturen en del av trädgården av skulpturer och antikviteter som Paolantonio Soderini ärvde från sin bror, Monsignor Francesco Soderini , som hade ordnat dem i Augustus mausoleum ; Paolantonio noterade i ett brev från 1561 att il mio villano - "min bonde" - hade gått bort, och det är känt att en medlem av familjen Mignanelli sålde Arrotino till kardinal Ferdinando de' Medici. Det togs bort till Villa Medici , där det visades tills det togs bort på 1700-talet till Medici- samlingarna i Florens .

Arrotino ansågs också under lång tid vara en original grekisk skulptur, och en av de finaste sådana skulpturer som har överlevt . Som sådan gjordes gipskopior för utställning och för konstundervisning (en gjord för Royal Academy finns nu att beskåda på Courtauld ). Originalet visades ofta bredvid en av varianterna av den andra stora antika skulpturen av en hukande figur, Crouching Venus också i Uffizi-samlingen. Emellertid är Arrotino nu igenkänd helt enkelt som en kopia från det första århundradet f.Kr. från ett hellenistiskt original.
Den visas i Tribuna i Uffizierna , tillsammans med målningar av gamla mästare, som den har varit sedan 1700-talet.

Product options


Markus Auktioner AB

Adress
Lastvägen 3
231 62 Trelleborg
Skåne


Kontakt
info@markusauktioner.se
0739-124 188

Liknande objekt

 

SILVERSMYCKEN

Värdering: -

Bud: 1 400 SEK

Gästrikland

Slutar om 5 timmar 30 minuter

 

SILVERSKEDAR m m

Värdering: -

Bud: 450 SEK

Gästrikland

Slutar om 5 timmar 30 minuter

 

KÄPP MED SILVERKRYCKA

Värdering: -

Bud: 500 SEK

Gästrikland

Slutar om 5 timmar 30 minuter

 

HALMBOCKAR, JULGRANSFOT m m

Värdering: -

Bud: 125 SEK

Gästrikland

Slutar om 5 timmar 30 minuter